sterke groei jeugd tafeltennisvereniging wijhe

De belangstelling van de Wijhese jeugd voor tafeltennis zit sterk in de lift. Het aantal jeugdleden is de afgelopen maanden gegroeid van vier naar twaalf. Ook is dit seizoen een tweede jeugdteam in de competitie gestart. Dankzij het eigen clubgebouw kan de groei prima worden opgevangen, zowel met trainingen als extra teams.

TTV Wijhe is blij met deze groei en hoopt op een nog verdere toename. Bestuurslid Jeugdzaken Nicole Van der Werf-Willems: “Sinds vorig seizoen hebben we ons extra ingespannen om de jeugd meer te interesseren voor de tafeltennissport. Zo hebben we een professionele jeugdtrainer aangetrokken in de persoon van Marc Noorda. Hij geeft op een leuke en leerzame manier training samen met ‘onze’ eigen trainers Guus Bergevoet en Marinus Veldhuis. Deze aanpak blijkt goed aan te slaan bij de jeugd. Naast de trainingen (een of twee keer per week) en de competitie organiseren we maandelijks een extra toernooi of activiteit voor de jeugd, zoals het dubbele introtoernooi, het voorgifttoernooi en een bonte avond vlak voor de zomer. Ook dit wordt erg gewaardeerd.”

Naast de trainingen spelen de meeste jeugdleden ook competitie op zaterdagmorgen. “Sinds dit seizoen hebben we zelfs een tweede jeugdteam ingeschreven. Beide teams doen het erg goed. Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben en hoe snel ze de geleerde stof beheersen en beter worden. We zijn als vereniging erg positief over de toekomst. Als de groei doorzet, is het zelfs mogelijk dat we voor de voorjaarscompetitie een derde jeugdteam inschrijven.”

In de kerstvakantie organiseert de TTV Wijhe alweer voor de 38e keer het Scholierentoernooi. Van der Werf-Willems verwacht ook dit jaar veel belangstelling. “We merken dat de kinderen deze activiteiten erg leuk vinden. Dat geldt trouwens ook voor de gratis oefenmiddagen die we enkele woensdagmiddagen in december organiseren. Over enkele weken zullen we via alle basisscholen in Wijhe de kinderen over deze activiteiten, de exacte data en trainingsmogelijkheden informeren.

“Om de kinderen verder kennis te laten maken met onze vereniging bieden we alle deelnemers aan het Scholierentoernooi een gratis en vrijblijvend lidmaatschap aan voor de maand januari 2011. Als je de gratis trainingsmiddagen op woensdagen in december daarbij telt, kun je dus eigenlijk bijna twee maanden gratis kennismaken met de Tafeltennisvereniging Wijhe. We hopen natuurlijk dat ook dit weer extra jeugdleden zal opleveren.”

Voor meer informatie over TTV Wijhe: staging2.ttvwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.