start nieuwbouw het weijtendaal in wijhe

In het centrum van Wijhe gaat vrijdag 12 november het nieuwbouwproject ‘het Weijtendaal’ van start. Naast het nieuwe verzorgingshuis komen huur- en woonappartementen voor valide en minder valide bewoners die hulp of zorg nodig hebben. Deze zorg kan worden geboden vanuit Het Weijtendaal (Zorgspectrum Het Zand). Tevens wordt er een verpleegunit gebouwd voor cliënten met een verpleeghuisindicatie. Voor de bewoners van de gemeente Olst-Wijhe en omliggende dorpen is dit een aanvulling op het zorgaanbod.

Het officiële startsein voor de bouw wordt vrijdag om 15.30 uur gegeven door de wethouder mevrouw J. Otterloo-Ripperda van de gemeente Olst-Wijhe.

Bij het ontwerp en de bouw van de appartementen is rekening gehouden met de wensen en de daarbij horende woonkwaliteit op niveau voor zowel valide als minder valide bewoners. Het is de verwachting dat de eerste appartementen medio juli 2011 worden opgeleverd.

Nu is de situatie dat bewoners Olst-Wijhe voor verpleeghuiszorg moeten uitwijken naar Raalte, Deventer of Zwolle. De verpleeghuisunit die naast Het Weijtendaal wordt gebouwd door Zorgspectrum Het Zand, maakt het mogelijk dat bewoners binnen de gemeente Olst-Wijhe kunnen blijven wonen. In de tweede helft van 2011 wordt de verpleeghuisunit opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.