sper lourenssen treedt af

SP-boegbeeld Willy Lourenssen stopt per 31 december als raadslid in Raalte. Dat maakte hij donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Om redenen van persoonlijke aard, is de officiële lezing. SP Salland had een dag eerder echter de trom al geroffeld in De Stentor waarin Lourenssen solistisch en autoritair gedrag werd verweten.

De fractievoorzitter van de SP gaf eerder dit jaar al aan te stoppen, maar zijn vertrek valt hem toch zwaar, met name de wijze waarop. Dat zijn partijgenoten tegen de krant praatten kwam hard aan. “Zo’n stuk in de krant verwacht je niet. Ik snap niet in wiens belang dit is, want het is niet in het belang van mijzelf en ook niet van de SP,” vertelt de geëmotioneerde socialist.

Voor veel Raalter politici komt het vertrek van Lourenssen als een verrassing. “Een aderlating voor de politiek,” vindt Egbert Den Daas van Lokaal Alternatief, “Raalte verliest een integer politicus”, meldt Wim de Hair van GemeenteBelangen en “een donderslag bij heldere hemel”, verwoordt Ed van Dompselaar van het CDA.

Lourenssen staat bij zijn raadsgenoten bekend als een bijter, iemand die er niet voor terugdeinst zijn mond los te trekken en geldt als een integer politicus, die in twaalf jaar tijd de SP in Raalte op de kaart zette.

Wie de opvolger van Lourenssen wordt, is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.