sp wil bescherming voor wegener

Gesthuizen is – aldus Villa Media, de nieuwssite voor journalistiek nieuws – bezorgd over de diversiteit van het persaanbod in Nederland. Ze vreest verlies van de controlerende macht van de pers. ‘Dan gaat, zoals nu in de Tweede Kamer vaak gebeurt, de incidentenpolitiek overheersen en groeit de kloof tussen burgers en politiek.’

Ze sluit overheidssteun voor noodlijdende kranten niet uit, ‘al moet je daar niet als eerste optie aan denken. Maar er hoeft geen taboe op te zijn.’ Dat moet via een onafhankelijk fonds. ‘Dagbladen zijn geen luxeproduct, maar cruciale onderdelen van een gezonde democratie. Ze controleren de macht. Het is een van de pilaren van onze democratische rechtsstaat, ik vind dat je daar echt voor moet knokken.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.