Home / archiefcentraal / sp wil bescherming voor wegener

sp wil bescherming voor wegener

Gesthuizen is – aldus Villa Media, de nieuwssite voor journalistiek nieuws – bezorgd over de diversiteit van het persaanbod in Nederland. Ze vreest verlies van de controlerende macht van de pers. ‘Dan gaat, zoals nu in de Tweede Kamer vaak gebeurt, de incidentenpolitiek overheersen en groeit de kloof tussen burgers en politiek.’

Ze sluit overheidssteun voor noodlijdende kranten niet uit, ‘al moet je daar niet als eerste optie aan denken. Maar er hoeft geen taboe op te zijn.’ Dat moet via een onafhankelijk fonds. ‘Dagbladen zijn geen luxeproduct, maar cruciale onderdelen van een gezonde democratie. Ze controleren de macht. Het is een van de pilaren van onze democratische rechtsstaat, ik vind dat je daar echt voor moet knokken.’

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.