sp weekmarkt verplaatsen naar grote markt

Willy Lourenssen van de SP-fractie in de Raalter gemeenteraad, vindt dat de weekmarkt naar de Grote Markt in Raalte verplaatst moet worden. Het standpunt van de partij in deze kwestie is niet nieuw, maar het onderzoek van de gemeente Raalte naar de weekmarkt, is voor de partij wel een goede aanleiding om het punt nog eens onder de aandacht te brengen. Omdat volgende maand ook het betaald parkeren weer op de agenda van de gemeenteraad staat, wil Lourenssen dit ook de locatie van de markt ter sprake brengen.

“Het al maar teruglopende aantal ambulante handelaren op de woensdagmarkt veroorzaken gaten in de marktopstelling. Een meer knusse opstelling op de Grote Markt zal de marktsfeer kunnen vergroten,” aldus Lourenssen. “Ik spreek veel Raaltenaren die het prettig zouden vinden als de markt weer op de Grote Markt zou terugkeren en zullen eerder geneigd zijn er weer vaker naar toe te gaan, zeggen ze mij. Het ROV zou er ook blij mee moeten zijn. Ik hoor van nogal wat winkelpersoneel dat het op woensdagochtend niet veel drukker is in het winkelcentrum dan op andere dagen.”

“Wat wel weer vragen op zal roepen is hoe bewoners van de Grote Markt en omgeving hierop zullen reageren. Ook de aanvoer- en afvoerroutes en infrastructuur verleggen van Domineeskamp naar Grote Markt zal consequenties met zich meebrengen.”

Lourenssen heeft de optie die hij brengt inmiddels bij de gemeente gedeponeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.