seminar voor agrariers in hoftheater

Rabobank Salland en LTO Salland houden op 15 november een seminar met als thema: ‘Toegang tot de toekomst’ in het Raalter Hoftheater. Enkele sprekers van buiten de Sallandse landbouw laten hun licht schijnen op de trends voor de komende tien jaar. De avond is bedoeld voor agrarische relaties van de Rabobank Salland en leden van LTO Salland.

De Sallandse landbouw is sterk in beweging. Bedrijven richten zich op schaalvergroting of zetten in op ontwikkeling van een tweede tak. De omgeving waarin de boeren hun bedrijf uitoefenen, verandert ook. Waar vroeger aanpassingen en uitbreidingen aan landbouwbedrijven werden gezien als vooruitgang, wordt er nu kritischer naar gekeken. De afzet naar supermarkten zorgt ook voor heftige discussies over margeverdeling.

Drie sprekers zullen vanuit hun eigen vakgebied enkele trends in beeld brengen. Cor Hendriks, specialist tuinbouw van Rabobank Nederland, geeft aan welke ontwikkelingen er in de tuinbouw zijn. De tuinbouw staat bekend om zijn innovatieve vermogen en het ontwikkelen van markten. Van daar uit legt hij de link naar ontwikkelingen in de melkveehouderij en intensieve veehouderij.

John Valster, directeur inkoop van C1000, zal een beeld schetsen van de belevingswereld van de consumenten. Welke keuzes maken consumenten en wat drijft hun koopgedrag? Daaruit volgt hoe de supermarktwereld inspeelt op consumententrends en trends in de maatschappij. Tegen deze achtergrond geeft hij zijn visie op de ontwikkeling van de landbouw.

Als derde spreker is Marc Lammers, voormalig hockeycoach van het Nederlands vrouwenteam, uitgenodigd. Hij gaat in op de kunst van het winnen door improvisatie, innovatie en motivatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.