ruim deelnemersveld jumping indoor

Het kenmerkende van de wedstrijd is een ruim deelnemersveld en de kwaliteit van de vloer. Voor enkele topruiters is dit reden om naar Luttenberg te komen.

Één van die toppers die in Luttenberg in actie kwam, was Albert Zoer. De drenthenaar staat internationaal hoog aangeschreven. Wegens een beenblessure moest hij de Olympische Spelen in 2008 laten schieten. In 2009 won hij bij het EK de bronzen medaille. In Luttenberg rijdt Zoer niet op zijn beste paarden, maar op wat jongere paarden, om ze te trainen. Dinsdag bleek Zoer oppermachtig in klasse Z en ZZ. “Het is de bedoeling dat Zoer komende zaterdag weer in actie komt,” vertelt Leo Overmars, die alle inschrijvingen van de wedstrijd op zich neemt.

Angelique Hoorn is die andere topper die in actie kwam met haar paard O’Brien. Voor haar dient de wedstrijd om weer ritme op te doen, want O’Brien raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd in Calgary.

Omdat de wedstrijd doordeweeks wordt verreden, staat er niet heel veel publiek langs het parcours. “Maar tot nu toe zijn we tevreden over het aantal toeschouwers. Het was de afgelopen dagen gezellig druk. Vrijdagavond en zaterdag hopen we op meer bezoekers, dan komen ook de zwaardere klassen in actie,” vertelt Overmars.

Raalter talent Dominique Roelofsen is vrijdag en zaterdag ook nog te bewonderen in de manege in Luttenberg. In de klasse M eindigde Roelofsen donderdag op de tweede plaats, vlak achter Manon Penthum.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.