raalte past strooibeleid niet aan

Net als in vorige winterseizoenen gaat de gemeente Raalte, in geval van verwachte gladheid, wegen preventief strooien. Omdat er gebruik wordt gemaakt van “nat” zout kan er al worden gestrooid vóór het daadwerkelijk glad wordt, omdat nat zout in tegenstelling tot droog zout niet zo snel verwaait.

In de strooiroutes wordt onderscheid gemaakt tussen primaire, secundaire en tertiaire routes.

Bij gladheidbestrijding wordt eerst op de primaire routes, vervolgens op de secundaire routes en als laatste op de tertiaire routes gestrooid. Bij het vaststellen van de primaire strooiroutes (hier wordt als eerste gestrooid) is het uitgangspunt dat een ieder binnen aanvaardbare afstand vanaf de woning een gestrooide route moet kunnen bereiken.

Onder primaire routes vallen busroutes, invalswegen, wegen naar ziekenhuizen, bejaardenhuizen,

scholen, bedrijven, belangrijke fietsroutes en de hoofdwegen in het buitengebied. Op de secundaire routes wordt pas gestrooid als de primaire goed begaanbaar zijn. Onder de secundaire routes schaart de gemeente wijkontsluitingswegen en overige doorgaande wegen in het buitengebied. Op de tertiaire routes wordt alleen gestrooid als er langdurige gladheid wordt verwacht en deze wegen onbegaanbaar zijn. Bij dit soort wegen moet je denken aan straten in woonwijken en doodlopende wegen in het buitengebied.

De strooiroute is te vinden op staging2.raalte.nl en ook in te zien in de informatiehoek in het gemeentehuis. Voor vragen over de gladheidbestrijding kun je terecht bij de heer Kolkman, t. 0572-347799. Bij calamiteiten is de afdeling Beheer en Onderhoud 24 uur per dag bereikbaar, t.: 0572-347799.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.