prins ballie aan het roer van iesselzotten

Prins Ballie is de opvolger van Prins Harms de Trucker, van carnavalsvereniging De Iesselzotten uit Olst. De jeugdprins van de vereniging is Roy van Aefst geworden, met aan zijn zijde Adjudant Harm. Dat werd afgelopen zaterdag bekend gemaakt in eren gezellig druk Sportcafé de Hooiberg.

Aan het begin van de avond werd Jeugdprins Royalot gepresenteerd. Samen met de rest van groep 8 van de Willibrordschool in Olst gaan zij dit seizoen voorop in het carnavalsfeest voor de jeugd. De jonge prins beloofde in zijn eerste proclamatie zijn best te doen om van de Kabaaloptocht op 4 maart 2011 een groot succes te maken.

Na een optreden van de Iesselstars, met voor het eerst in 10 jaar een solo optreden, was het moment daar om afscheid te nemen van Prins Harm de Trucker. De Raad van Elf deed hem op ludieke wijze uitgeleide. Nadat hij een blaastest moest ondergaan, werd hij in een boevenwagen door de ‘politie’ afgevoerd en brak er een prinsloos uur aan. Om elf over elf kondigde de Prinsengarde van de Iesselzotten de nieuwe leider aan. Het best bewaarde geheim van de vereniging werd in rolcontainers binnengereden, verpakt in karton. De transporthulpmiddelen bleken symbolisch, want opnieuw worden de Iesselzotten aangevoerd door een vrachtwagenchauffeur: Edwin Baltus kwam tevoorschijn als Prins Ballie de Eerste. Een vakgenoot zal hem dit regeringsjaar terzijde staan als Adjudant Martin (Koerhuis). Onder het toeziend oog van enkele verenigingen uit de omgeving werd het een groot feest in de Hooiberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.