politiek cafe over het centrum van heino

De VVD houdt op dinsdagavond 9 november een politiek-café in Zaal Marktzicht van Heino. Inwoners en organisaties worden uitgenodigd om in informele sfeer met de VVD-fractie van gedachten te wisselen over wat er moet gebeuren met het centrum van Heino. Het politiek café begint om 20.30 uur.

Directe aanleiding is het besluit dat er geen Dorpshuus komt in het voormalige gemeentehuis. “Sindsdien merken we dat veel ideeën loskomen over wat er dan wel zou moeten gebeuren. Wij willen die ideeën graag horen, of ze nu rijp of groen zijn. Het is niet de bedoeling om uitgebreid stil te staan over wat er allemaal niet gelukt is. Wij zijn vooral benieuwd naar de ideeën over wat wél kan”, zo licht de VVD toe.

De avond start met een korte inleiding. Daarna wordt snel overgeschakeld op een informele sfeer, zodat ook de mensen die niet graag openlijk het woord voeren hun mening kunnen laten horen. Bovendien is er gelegenheid om te reageren op enkele specifieke thema’s. Voorbeelden van deze thema’s zijn: moet het Marktplein zo blijven of niet, moet het oude gemeentehuis als pand behouden blijven of niet, en zo niet: moeten er dan appartementen voor senioren of juist starters voor in de plaats komen. Verder kun je inmiddels afvragen of in Heino op het gebied van woningbouw de keuze ‘inbreiding vóór uitbreiding’ de komende jaren nog wel houdbaar is. Allemaal belangrijke thema’s waar we graag met inwoners, ondernemers en organisaties over in gesprek gaan. Uiteraard zijn we ook benieuwd welke organisaties in de problemen komen nu duidelijk is dat het Dorpshuus niet doorgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.