overijsselse forenzen gebruiken vooral de auto

Inwoners van Overijssel pendelen vooral met de auto op en neer naar hun werk. Dat blijkt uit een enquête van ‘De Groene Peiler’ die Natuur en Milieu Overijssel in oktober 400 mensen stuurde. Van de ondervraagden gaf 40 procent aan meerdere dagen per week met de auto naar het werk te gaan. Slechts een kleine minderheid (minder dan 10%) maakt gebruik van het openbaar vervoer.

De enquête richtte zich op duurzame mobiliteit in de provincie. De deelnemers werden onder andere bevraagd over de manier waarop zij naar hun werk gaan, van welke brandstof er in de toekomst gebruik moet worden gemaakt en hoe het fietsgebruik kan toenemen.

Uit de antwoorden blijkt dat veel mensen de fiets pakken naar het werk, maar dat ook zo’n 40% daarvoor regelmatig de auto gebruikt. Bus en trein zijn niet erg populair. De hoge kosten dragen daar aan bij. Wordt het openbaar vervoer goedkoper dan kiezen bijna vier keer zo veel mensen voor bus of trein.

Nieuwe, duurzame brandstoffen voor de auto worden nog niet direct gezien als alternatief voor een duurzamere manier naar het werk te reizen. Meer dan de helft is van mening dat een gebrek aan vulpunten voor elektriciteit en bijvoorbeeld groen gas een belangrijk knelpunt is voor meer duurzaam vervoer. Bij het publiek bestaat er nog veel onduidelijkheid en twijfel over allerlei nieuwe brandstoffen en de toekomst daarvan. Al met al ligt er hier, aldus Natuur Milieu Overijssel, nog een schone taak voor provincie en gemeenten om mensen meer en beter te informeren over alternatieve brandstoffen en ook zelf het goede voorbeeld te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.