opening tulip inn uitgesteld tot voorjaar

Geen officiële opening dit jaar van het nieuwe hotel Tulip Inn in Raalte, maar een feestelijk open weekeinde dit voorjaar, waarschijnlijk in april. “We hadden echt heel graag en heel snel die opening willen houden, maar we hebben besloten om het liever goed dan half te doen. Komende maanden loop je het risico van koud of nat weer, niet echt leuk als je een feesttent neerzet. Bovendien, in en rond het hotel zijn we nog dagelijks bezig met het zetten van de puntjes op de i. Waar de gasten overigens niets van merken,’’ zo legt Daniëlle van Kleef uit. Als general manager verdeelt zij haar tijd en aandacht over Tulip Inn Raalte en Golden Tulip Garderen, het andere hotel van de beide eigenaren Richard van de Velde en Richard Roeland.

De bezoekers weten de 41 kamers, naast ‘ gewone’ kamers ook appartementen, familiekamers en zelfs een suite van het nieuwe Raalter hotel inmiddels goed te vinden sinds de 45 motorrijdende ‘Ladies of Harley Benelux’ als allereerste gasten op vrijdag 17 september ronkend aan kwamen rijden voor een geslaagd weekeinde. ‘’Die belangstelling is eigenlijk boven verwachting. Bedrijven uit Raalte en de hele regio weten ons voor zakelijke overnachtingen goed te vinden, maar we trekken ook meer toeristische gasten uit heel Nederland. Vooral uit het Westen en Zuiden krijgen we veel boekingen via onze site. ‘Mijn motor heeft ook comfortabel geslapen’, zo liet een motorrijder weten in ons gastenboek. We zijn geen motorhotel maar wel een motorvriendelijk hotel met speciale veilige en verwarmde boxen voor de motoren. Daarom laten we ons ook zien op speciale sites voor motorrijders. Maar in die boxen kunnen natuurlijk ook fietsen veilig staan. En veel deelnemers aan de Wandelvierdaagse Salland verbleven hier.’’

Inmiddels is de zomer en het naseizoen duidelijk voorbij. ‘’Toeristisch wordt het nu uiteraard rustiger, terwijl ook het motorseizoen voorbij is. Dat geeft ons mooi de mogelijkheid om extra aandacht en tijd te besteden aan de zakelijke markt met bijvoorbeeld bijzondere kennismakingsacties. Overigens, ook particulieren uit Raalte of omgeving die meer willen weten over ons hotel kunnen hier altijd gewoon binnenlopen, een kijkje nemen en zich laten informeren.’’

Vooral de grote familiekamers met split level vloeren bleken afgelopen maanden in trek, maar ook de hotelbar waar binnenkort de grote open haard aangestoken gaat worden. “De herkenbaarheid vanaf de weg moet nog beter, maar hier worden binnenkort borden voor geplaatst. Als officieel adres hebben we nu Zwolsestraat 63 E.’’

De internetverbinding ligt er inmiddels en werkt ook nog, al was dat een hele klus met veel rompslomp en vertraging; “Wat dat betreft had Youp van ’t Hek wel een sterk punt met zijn boosheid….’’

Het team van 15 medewerkers (inclusief parttimers) staat inmiddels onder leiding van bedrijfsleider Gonny van Lohuizen uit Raalte die het gezicht van het hotel naar de buitenwereld zal worden. Opvallend is dat het op 1 mannelijke stagiaire na allemaal vrouwen zijn. “Gonny is net als de andere medewerkers erg gedreven en zorgt hier voor een gemoedelijke en vriendelijke sfeer. Dat wordt door de gasten zeer gewaardeerd, zo merken we bijvoorbeeld aan de positieve reacties in het gastenboek op onze site,’’ zo merkt Danielle van Kleef met een brede glimlach op. “Dit is hier in Raalte een heel prettig team geworden.’’

Ook de contacten met het andere Raalter hotel de Zwaan zijn goed. “We zijn op bezoek geweest om kennis te maken en dat was heel plezierig. Ze hebben al enkele malen naar ons doorverwezen als ze zelf vol zitten. Concurrenten? Dat valt mee, we zijn als Tulip Inn Raalte toch een heel verschillend hotel.’’ Waarvan de bijzondere bouwstijl in de vorm van een oude hoeve met veel hergebruikte materialen veel lof oogst. “En niet alleen van onze bezoekers maar ook van veel collega’s uit het hotelvak. Bovendien werkt de toch unieke combinatie met Taveerne Tivoli en het AMM (American Motor Museum) erg goed. Voor de buitenwereld lijkt het misschien dan 1 geheel, maar het zijn 3 zelfstandige bedrijven die heel goed samenwerken. Hier in het Tulip Inn Raalte kun je bijvoorbeeld toegangskaartjes voor het motormuseum kopen of voor een diner reserveren in Tivoli. Echt heel mooi en bijzonder dat we zo elkaar versterken.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.