nu al te klein absoluut geen ramp

“De gemeente heeft van tevoren een bevolkingsonderzoek laten uitvoeren. Op dit moment zit Heino wat de hoeveelheid basisschooljeugd betreft op een piek. Maar het aantal basisschoolkinderen zal op termijn zakken, dat is een landelijke trend!” In de ideale situatie zou Zijderveld voorstander zijn van het bouwen op piekbelasting, maar dat is gezien het beschikbare budget niet mogelijk. “We gaan niet bouwen op leegstand. Dat kost handenvol met geld! We kunnen het leerlingenoverschot opvangen door zo lang gebruik te maken van De Gouden Emmer. Op andere locaties maken we gebruik van noodlokalen.”

Het waren niet de eerste wangeluiden omtrent de brede school. Toen de originele plannen (waarin ook OBS de Springplank mee zou doen) gepresenteerd werden, vreesden omwonenden dat een school van dergelijke omvang een te grote verkeersdruk zou geven op hun leefomgeving. “Te massaal, teveel kinderen, teveel steen”, zo vat Zijderveld de bezwaren samen. Mede onder invloed van die protesten ging de politiek overstag. De Springplank haakte af en bleef op de oude locatie, waar de school nu zelfstandig bezig is met de ontwikkeling van een eigen ‘brede school’-concept. Ben Reuvekamp was indertijd één van de bezorgde ouders die bezwaren maakte tegen de gang van zaken. Maar nadat besloten was dat OBS De Springplank niet deel zou nemen, liet hij zijn bezwaren varen. “Ik wil niet bezig zijn met wat er vroeger gebeurd is. Laten we met elkaar vooruit kijken. Zoals de plannen er nu liggen, heb ik er een goed gevoel bij. Heino kan hier verder mee. Verder juich ik het toe dat de Springplank afzonderlijk verder gaat. In de huidige oplossing vindt de concentratie van het onderwijs niet plaats op één plek. Dat bevordert de verkeersveiligheid en de leefbaarheid voor het dorp.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.