meer betalen aan het waterschap

We moeten vanaf 2011 meer gaan betalen aan het waterschap. Burgers zien een verhoging van de waterschapsbelasting tegemoet, maar ook ondernemers en agrarische bedrijven in Groot Salland gaan meer betalen.

De waterschapsbelasting voor een modaal gezin stijgt met 8 euro van 281 euro in 2010 naar 289 euro in 2011. Agrarische bedrijven gaan 90 euro meer betalen aan Waterschap Groot Salland en voor grote bedrijven stijgt deze belasting met vier procent.

Oorzaken van de tariefstijging zijn met name te nemen extra maatregelen als gevolg van klimaatverandering, dijkversterking, ruimte voor water, baggerwerkzaamheden, verbetering afvalwaterzuivering en een verschuiving van kosten van het Rijk naar het waterschap. Hierbij gaat het om kosten voor de bestrijding van muskusratten en voor het Hoogwater Beschermingsprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.