les dierenrespect van juffrouw thieme

Marianne Thieme stond donderdagochtend in groep 7 van de St. Willibrord niet als fractieleider van de Partij voor de Dieren, maar even als juffrouw Marianne voor de klas. Het doel was niet haar eigen standpunten op te dringen, maar om de kinderen te laten nadenken over respectvol omgaan met dieren. “Ik wil dat je aardig bent voor elkaar, maar ook voor de dieren,” leidde ze haar gastles in.

Goed op de hoogte van de Partij voor de Dieren en Marianne Thieme waren de leerlingen. “We hebben bewust gevraagd of Marianne Thieme wilde komen,” vertelt leerkracht Mark Slagman. “Het leeft namelijk heel erg bij de kinderen.” Eigenlijk zou Thieme vorig jaar al naar de basisschool komen, maar wegens een AOW-debat moest ze de gastles laten schieten. Slagman trok dit jaar opnieuw de stoute schoenen aan en ditmaal reageerde Thieme wederom positief op de vraag van de leerkracht.

De hele week waren de kinderen al bezig met de Dag van Respect en een les dierenrespect van Thieme paste hier dus goed tussen. Aan de hand van een presentatie gingen de leerlingen samen met Thieme in gesprek over onder andere het doden van dieren voor bont en het verzorgen van huisdieren. Eensgezind waren de kinderen het over de stelling ‘bont dragen, mag dat?’. Het dragen mag wel, vonden de leerlingen, maar dat dieren daar speciaal voor worden gedood, dat kan niet.

Naast het woord van Thieme, vertelden de leerlingen van groep 7 zelf ook graag over hun ervaringen en daaruit blijkt dat de leerlingen actief bezig zijn respectvol met dieren om te gaan. “Dieren zijn ook gewoon levende wezens. Sommige dieren zijn zelfs je maatjes en helpen je,” zegt een jongetje op de vraag van Thieme waarom we eigenlijk respectvol met dieren om moeten gaan.

Na een goed uur breit Thieme een einde aan haar les, maar voordat ze terug ging naar de Tweede Kamer stonden de kinderen nog wel te springen om haar handtekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.