juf willy vertrekt na 40 jaar springplank

Juf Willy begon op 7 december 1970 met lesgeven op de neutraal bijzondere kleuterschool, die op de huidige locatie van de Springplank gevestigd was. De school bestond uit één kleutergroep. De lagere school stond op hetzelfde terrein, maar er was weinig onderling contact. Willy behartigde de belangen van de kleuters, ze zorgde dat er voldoende speel- en ontwikkelingsmaterialen werden aangeschaft. Mede door haar toedoen groeide het aantal kleuters gestaag en een tweede kleutergroep kon dan ook al snel gevormd worden. De tweede kleutergroep werd gehuisvest in de toenmalige oude Landbouwschool. Inmiddels was de neutraal bijzondere kleuterschool omgevormd tot de openbare kleuterschool.

Tijdens de bouw van de nieuwe openbare school zat Willy met haar kleutergroepen tijdelijk in de toenmalige Mariaschool. Hierdoor werden de contacten tussen de diverse scholen in Heino versterkt. Bij de bouw van de nieuwe school, die de naam ‘de Springplank’ kreeg, werd al duidelijk rekening gehouden met de vernieuwde visie op het onderwijs. De integratie tussen kleuterschool en lagere school werd duidelijk zichtbaar in het nieuwe gebouw. Na een gewenningsperiode werden de contacten steeds intensiever.

Willy bleef de belangen van de kleuters met volle overtuiging behartigen, ook al was het één (basis)school geworden. Het spelende en ontdekkende kind bleef bij haar centraal staan. Juf Willy was een leerkracht die structuur en duidelijkheid aanbood, waardoor de kinderen zich veilig bij haar voelden.

Om juf Willy te kunnen bedanken voor inzet, wordt er op 8 december van 12.30 uur tot 14.00 uur een receptie gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.