jordy luisman opnieuw op het podium

ATB’er Jordy Luisman heeft afgelopen zaterdag opnieuw een podiumplaats behaald, ditmaal tijdens de Nationale Veldrit in Hilversum. Het is de tweede week op rij dat Luisman het ereschavot mag beklimmen. De veldrijder, die voor ATB-team Lemelerveld uitkomt, werd derde.

De zaterdagrace ging niet erg voorspoedig van start voor Luisman, tijdens de eerste ronde van de wedstrijd voor Elite Heren reed drie man weg uit het peloton. Jordy had de slag gemist en was samen met Van Heeswijk op achtervolgen aangewezen. Halverwege de wedstrijd vonden zij echter de aansluiting met de eerste drie en bestond de kopgroep uit vijf renners.

Op de snelle omloop leidden diverse demarrages niet tot resultaat. Een fietswissel van Jordy wegens een defecte rem koste hem bijna de aansluiting met de kopgroep maar hij vocht zich terug. De laatste ronde werd voor de kopgroep van vijf één lange sprint. Van Heeswijk, die aanvankelijk ook de slag miste, ging met de overwinning aan de haal. Jordy Luisman werd knap derde en mocht evenals vorig weekend op het ereschavot plaatsnemen.

Jeroen Wessel startte in Hilversum bij de Amateurs. Hij had een goede start maar miste in de eerste ronde net de aansluiting met de eerste tien. Hij reed vervolgens een constante race en finishte uiteindelijk als vijftiende.

Op zondag stond in Gieten een manche meetellend voor de Superprestige op het programma. De meeste wereldtoppers waren present, waaronder regerend wereldkampioen Zdenek Stybar en leider in het Superprestigeklassement Sven Nijs. Jordy Luisman startte vanaf een van de achterste startrijen en knokte zichzelf in de eerste ronden naar voren. Hij reed een sterke race en finishte uiteindelijk in de middenmoot als 25e. Hij werd de zesde Nederlander. Professional Tom Meeusen uit België won de wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.