Home / archiefcentraal / info over rashonden bij dierenkliniek leloup

info over rashonden bij dierenkliniek leloup

Bij dierenkliniek Leloup uit Olst-Wijhe kun je vanaf nu terecht voor informatie over de gezondheid van een hondenras. De organisatie van dierenartsen vindt het namelijk taak van dierenartsen om goede voorlichting te geven over de risico’s op kwalijke erfelijke aandoeningen bij bepaalde rassen.

Steeds weer blijkt als de populariteit van een ras toeneemt, vaak ook de kans op problemen met erfelijke aandoeningen in een ras stijgt. “Helaas blijkt nogal eens zelfs dat mensen enthousiast een pup van een populaire ras kopen, ondanks dat men weet dat erfelijke aandoeningen voorkomen en dus voor veel dierenleed zorgen,” meldt de KNMvD.

Informatie over aangeboren afwijkingen bij de verschillende rassen kan men krijgen bij het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren op de website www.licg.nl. Ook kun je gerust bellen naar dierenkliniek Leloup (0570-560190).

Lees ook

‘Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers’

ZWOLLE – “Nog meer onzekerheid voor agrarische ondernemers en hun gezinnen”. Dat zegt Gert Harm …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.