heino in de ban van prinswisseling

De eerste Carnavalsprinsen in de regio zijn bekend gemaakt en na het komend weekend weet ook Heino wie de nieuwe Prinsen zijn van De Sökkestoppers en jeugdraad de Gaägies. De vraag wie de opvolgers zijn van Prins Boet en jeugdprins Stef zal zaterdag worden beantwoord in residentie Oortwijn Heino.

Zoals altijd wordt de Prinswisseling in ’t Stoppersgat met een zweem van geheimzinnigheid omgeven. Het eerste woord is aan de nieuwe Jeugdprins. Alle kinderen uit Heino worden uitgenodigd om deze gezellige middag bij te wonen. Het programma begint om 15.30 uur aansluitend aan de intocht van Sinterklaas. De carnavalsvereniging is aanwezig op het Marktplein, zodat iedereen na afloop in een lange, feestelijke stoet naar de residentie kan lopen. De kinderen hebben op school allemaal schoentjes gekregen, die ze zelf in elkaar kunnen zetten en van mooie kleuren kunnen voorzien. De prijswinnaars zullen tijdens de middag bekend worden gemaakt. Wellicht dat zelfs de Sint nog even een kijkje neemt om te zien hoe ze bij de Gaägies carnaval vieren. Ook hij is natuurlijk razend nieuwsgierig wie de nieuwe Prins of Prinses van de jeugdraad wordt.

In de avonduren zal de spanning helemaal naar een hoogtepunt gaan. Vanaf 20.30 uur wordt er een vol programma geboden, waarbij al in een vroeg stadium een knipoog naar de identiteit van de nieuwe Prins wordt gegeven. Natuurlijks is de bekendmaking van de nieuwe Prins het moment waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt, maar er is veel meer. De dansgroepen van de Sökkestoppers (Ministars, Dansmariekes en Showgirls) zullen in totaal vier dansen laten zien en er is weer de Steunsökkeactie, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Uiteraard is tijdens deze avond ook een nieuwe steunsökke te verkrijgen. Hiermee wordt de carnavalsvereniging gesteund en de bezitter heeft recht op aantrekkelijke kortingen bij activiteiten in het komende carnavalsjaar.

Voordat de nieuwe Prins wordt onthuld, zal eerst zijn voorganger worden ‘afgevoerd’. Samen met Adjudant Bef wordt Prins Boet uitgezwaaid door de Stopnoald’n, de club van oud-raadsleden en oud-Prinsen, die hem met veel plezier in hun midden zullen opnemen. De Prins 2010-2011 zal bekend worden gemaakt aan de hand van een prinswisselingsact in twee bedrijven, dus het is zaak dat belangstellenden op tijd aanwezig zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.