golden earring naar raalter pinkster party

Het lijkt erop dat Golden Earring is vastgelegd voor de Raalter Pinkster Party op zaterdag 11 juni in Raalte. De organisatie van Ribs&Blues wil het nieuwtje (ons via een doorgaans welingelichte bron ten gehore gekomen) niet bevestigen, maar ontkent het vastleggen van de legendarische Haagse band ook niet.

Moeten we de Earring verder nog voorstellen? Heel even kort dan. Gitarist George Kooymans en bassist Rinus Gerritsen richten de groep in 1961 op. Broekies zijn het nog. Het succes begint in ’65 met de hitsingle ‘Please go’. De leden hebben op dat moment de 20 nog niet bereikt. In ’68 treedt zanger Barry Hay toe tot de groep, in ’70 gevolgd door drummer Cesar Zuiderwijk. Dat zorgt voor een energieke impuls. Daar waar de band zich eerst nog op Beatlesachtige liedjes richt, wordt de koers verlegd naar rock. In ’73 scoort de Golden Earring een wereldhit met ‘Radar Love’. Dat leidt tot een bescheiden doorbraak in de VS.

De band weet dat succes echter niet vast te houden. Begin jaren tachtig beleeft de groep opnieuw een succesvolle periode met hits als ‘Twilight Zone’ en ‘When the Lady smiles’. Wederom breekt daarna een minder succesvolle tijd aan, maar begin jaren negentig keert de Earring met de nieuwe wereldhit ‘Going to the Run’ en het akoestische album ‘The Naked Truth’ succesvol terug aan het front. Sindsdien is de band een stabiele vaste waarde voor de Nederlandse podia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.