goethe tot leven in podium heino

Twee musici en een acteur brengen op 21 november een voorstelling over de Duitse dichter en schrijver Johann Wolfgang von Goethe op de planken van Podium Heino. De musici, mezzosopraan Anneloes Volmer en pianiste Nynke Eekhof, spelen liederen van Ludwig van Beethoven, Mozart en Fanny Hensel en acteur Joop Keesmaat gaat in op het werk van Goethe.

Keesmaat vertelt tussen de liederen door over het leven van Goethe, zijn werk, zijn reizen, zijn roem. Goethe (1749-1832) leidde een bewogen bestaan. Zijn interesses waren zeer divers en hij beschikte over grote talenten. Hij reisde veel en had een turbulent liefdesleven, waarin hij vele vrouwenharten brak. Een van zijn grootste hartstochten was de natuur, waarover hij wetenschappelijk publiceerde.

Als schrijver had Goethe groot succes met de roman Die Leiden des jungen Werther, de geschiedenis van een tragische liefde. Daarnaast werd hij beroemd met zijn toneelstuk Faust. Vanaf zijn kinderjaren tot in de laatste maanden van zijn leven schreef Goethe gedichten, die componisten inspireerden tot prachtige liederen.

De voorstelling Goethe begint om 11.30 uur. Kaarten kosten 11 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.