gewoon carolien luisteren

Hoe vaak knikken we wel van ‘ja´, zeggen we op gezette tijden ´ja´ en ´nee´, maar luisteren we niet echt? Echt luisteren, betekent jezelf volledig vergeten. Als je echt luistert, word je louter een doorgang, Je ontwikkelt dan gevoeligheid, intuïtie en compassie.

Een mevrouw vraagt mij om begeleiding met betrekking tot haar spirituele ontwikkeling. Zij had een meervoudig gehandicapte dochter. Zij heeft door de aanwezigheid van haar dochter op een prachtige manier leren luisteren.

“Mijn man en ik mogen haar beschermende verlengstuk zijn, haar veilige haven waar ze haar hoofdje vol vertrouwen neer kan leggen. Wij zijn haar mond (om haar pijn en angst te verwoorden), haar benen (om haar te brengen waar ze nodig is), we zijn haar handen en zien voor haar de dingen die ze mist en die een gevaar voor haar kunnen zijn. Luisteren is de kunst om je te laten corrigeren door de ander. Ik moest naar haar kijken, de tijd nemen om echt te kijken, te luisteren naar wat zij nodig had. Het was met haar zo puur, zo back to basic, het was zo’n enorme leerschool om voor haar te mogen zorgen. Ik heb zo genoten van dit prachtkind. Ik kan het niet eens in woorden bevatten, soms zeggen woorden niet wat we voelen en wat we bedoelen.”

Wat ben ik dankbaar dat deze mevrouw op mijn pad is gekomen. Ze inspireert me. Hoe luister jij? Ga je dit vanaf vandaag anders doen? Hoe ga je dat doen? Zie ook staging2.carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.