Home / archiefcentraal / galerie sous terre opent nieuwe expositie

galerie sous terre opent nieuwe expositie

Wim Kömhoff verwerkt in klei, gips, was en brons zijn eigen emoties. Tegelijkertijd gaat zijn belangstelling uit naar de reacties die zijn werk bij de toeschouwers oproept. Zijn beelden variëren tussen abstract en figuratief, zonder ooit hun sierlijkheid te verliezen. Door zijn degelijke, ambachtelijke werkwijze heeft Kömhoff het hele proces van materiaalkeuze en productie tot en met de uiteindelijke vervaardiging en afwerking tot het perfecte beeld zelf in handen. Misschien is dit wel de sleutel naar het geheim van de fascinatie die de werken van de kunstenaar oproepen bij het publiek.

Peter Meijer is een expressionist pur sang. Met een krachtige manier van schilderen, een gedegen vakmanschap en een grote materiaalbeheersing gebruikt hij een abstracte beeldentaal, die zo vanzelfsprekend is, dat hij door de toeschouwer als een werkelijkheid wordt ervaren. Kleurvlakken die associaties oproepen laten vele “werelden” zien, op een verassend direct geschilderde manier.

Ada Stel maakt keramische, bronzen en -grote- polyester beelden, waarin de vrouw centraal staat. Haar reizen naar Afrika gaven haar de inspiratie. Afrikaanse vrouwen verrichten vaak ondankbaar en onzichtbaar werk, desondanks blijven zij fier en trots een groot besef van eigenwaarde uitstralen. Die houding komt in al haar beelden tot uitdrukking. Het is een eerbetoon aan deze vrouwen.

Galerie Sous-Terre is te vinden in het ‘Inspiratiepark Serbonne’ gevestigd aan de Van den Bergsweg 3, 7442 CK in Nijverdal. Voor meer informatie kun je bellen naar 0548-616838 of 0412-482159 of een mail sturen naar info@galerie-sous-terre.nl. Ook kun je op www.galerie-sous-terre.nl of www.kunstwebwinkel.com kijken. Voor meer informatie over het inspiratiepark, zie www.serbonne.nl

Lees ook

Hans Kamphuis tijdelijk wethouder Olst-Wijhe

OLST/WIJHE – Hans Kamphuis, nu nog raadslid namens het CDA, is aangewezen als tijdelijke vervanger …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.