fsc certificaat voor timmerfabriek salland

Timmerfabriek Salland in Lemelerveld heeft het FSC-certificaat ontvangen. De timmerfabriek in Lemelerveld kiest daarmee voor duurzaam gewonnen hout. FSC zorgt ervoor dat bossen, zowel tropische als niet-tropische, goed worden beheerd. FSC is het enige keurmerksysteem dat gesteund wordt door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties in de wereld, vakbonden en het (internationale) bedrijfsleven.

Timmerfabriek Salland produceert houten buiten- en binnenkozijnen en (draai-kiep)ramen voor aannemers en particulieren. Met het ontvangen van het FSC-keurmerk zet het bedrijf zich actief in voor de bescherming van bossen wereldwijd. Gerard Harmsen, eigenaar van Timmerfabriek Salland, is zeer te spreken over het keurmerk: “Het is belangrijk om niet in het wilde weg te kappen, maar te zorgen voor het behoud en herstel van bossen.”

FSC garandeert als enige keurmerk een eerlijke beloning voor de bosarbeiders en lokale gemeenschappen. Gerard Harmsen vindt dit heel belangrijk: “Wij zijn van mening dat iedereen een redelijke boterham verdient en dat we niet alleen moeten omzien naar onszelf.”

Gerard Harmsen streeft er naar binnen vijf jaar 50 procent FSC-hout te gebruiken. Gerard: “Wij streven altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit en dat is FSC-hout.” Naast de FSC-certificering heeft de Timmerfabriek het KOMO-certificaat, zowel concept 1, 2 als 3.

Consumenten betalen voor een FSC-product een eerlijke prijs. FSC-hout uit de noordelijke bossen, zoals vuren, grenen of eiken, is meestal niet duurder. Alleen FSC-hout uit de tropen is iets prijziger. Dat komt doordat goed bosbeheer veel tijd, aandacht en menskracht vraagt.

Timmerfabriek Salland is te vinden aan de Handelsweg 39 in Lemelerveld, tel: 0572-382680. Voor meer informatie zie staging2.timmerfabriek-salland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.