Home / archiefcentraal / eerste van 400 zonnepanelen geplaatst

eerste van 400 zonnepanelen geplaatst

Wethouder Ben Haarman heeft donderdagmorgen het eerste zonnepaneel op het dak van de gemeentewerf in Raalte geplaatst. Het zonnepaneel is de eerste van totaal ruim 400 panelen. Met de plaatsing van de zonnecollector is de officiële start van het gezamenlijke project van de gemeenten Bronckhorst, Olst-Wijhe, Deventer en Raalte gegeven.

Naast het dak van de gemeentewerf, krijgen ook twee gymzalen in Raalte zonnepanelen op het dak. De drie locaties gaan samen ongeveer 100.000 kWh opwekken, dat staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 25 huishoudens.

In totaal plaatsen de vier gemeenten 7.000 panelen, die zijn goed voor een totaal vermogen van 1.7 megawatt. Mede door subsidies verwacht de gemeente de investering van ruim 300.000 euro binnen tien jaar terug te verdienen.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.