eerste actie heeten duurzaam dorp

Heetenaren die dit jaar hun huis nog laten checken op energieverbruik, krijgen zo’n energieprestatie-advies gratis. Dat bleek deze week tijdens de eerste activiteit van Heeten Duurzaam Dorp. Tijdens een goed bezochte informatie-avond is door een deskundige van de Bouwkeurgroep uitleg gegeven hoe je het eigen huis energiezuinig kunt maken.

Allereerst kan de deskundige een EPA maken. Dat is een energie-prestatieadvies van de woning. Dus eigenlijk hoe het energieverbruik nu is en wat je er aan kan doen om dat te verlagen. Dat levert direct lagere kosten op aan energielasten. Duurzaam Heeten betaalt dit jaar 100 euro per woning van voor 1995. Daarmee is een EPA dit jaar nog gratis. Dus Heetenaren, meld je aan.

Heeten Duurzaam Dorp gaat de aanschaf van zonneboilers ook stimuleren door hiervoor een extra bijdrage te geven van 250 euro voor woningen van voor 2008. Met deze twee acties denkt de werkgroep het duurzaamheidbewustzijn te vergroten en de aandacht voor energieverbruik en besparingen te vergroten. Voor meer informatie en vragen kun je terecht bij duurzaamdorp@heeten.info.

Zonnekracht Heeten, waarbij 1500 panelen in twee fasen geplaatst gaan worden is in ontwikkeling en hier wordt binnenkort nadere informatie gegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.