dorpshuis lierderholthuis is exploitabel

Stichting Dorpshuis Lierderholthuis is op zoek naar een uitbater voor café d’Olde Wettering. Leven in het dorpscafé blazen, is namelijk de eerste stap die de stichting moet zetten in het traject naar een multifunctionele accommodatie in het dorp. De gemeente Raalte heeft het café eerder dit jaar aangekocht. De eerste gegadigden voor de positie hebben zich al gemeld. “Daar zitten serieuze kandidaten tussen,” vertelt René Nijmeijer, voorzitter van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis.

Als er uiteindelijk een nieuwe uitbater gevonden is, dan pas kan de stichting verder gaan kijken naar de volgende stap: Uitzoeken wat er met de school in het dorp moet gebeuren. “Het mooiste zou zijn als er een nieuw gebouw neergezet wordt, het huidige gebouw is al 101 jaar oud,” aldus Nijmeijer. Een locatie voor de eventuele nieuwbouw van de school durft hij ook al voorzichtig aan te wijzen. “De gemeente heeft naast het café ook het stuk grond achter d’Olde Wettering gekocht.” Nijmeijer ziet hele mooie mogelijkheden om de school vlakbij de tennisbaan neer te zetten, zodat het dorpshuis uiteindelijk de verbindende factor tussen de nieuw te bouwen school en d’Olde Wettering kan worden. “Zo kun je heel mooi combineren,” vertelt Nijmeijer. “En dat past weer erg goed in het nieuwe accommodatiebeleid van de gemeente.”

Het dorpshuis, tussen de school en d’Olde Wettering in, is volgens Nijmeijer erg goed te exploiteren. Het mag wat hem betreft de vervanger van de Kerkehoek worden, het huidige dorpshuis in Lierderholthuis. “Dat gebouw is zo lek als een mandje. Het is verrot, klaar en afgeschreven,” vertelt hij. “Maar dat pand is wel elke avond bezet. Is het niet de volleybal- of de muziekvereniging, dan is het wel de toneelclub en zit die er niet in dan zijn er wel weer Zumba-lessen.” Ook kan het nieuwe pand volgens hem prima extra ruimte bieden voor bijvoorbeeld schoolgym, sportverenigingen of muzieklessen. “Het is gewoon exploitabel, de meest voorzichtige ramingen tonen dat zelfs aan.”

Het concept dat Nijmeijer nu in zijn hoofd heeft, past volgens hem prima binnen de kaders van de gemeente. Dat onderschrijft ook Mea Schutte van de Stichting Dorpshuis Lierderholthuis: “Het past precies in het bestuursakkoord. Het is goed exploitabel, zorgt voor behoud van voorzieningen en is ook haalbaar binnen het vrijgemaakte budget. Je kunt in dit concept heel goed functies combineren, iets dat de wethouders in onze gemeente ook nastreven.”

“De nieuwe uitbater van d’Olde Wettering hoeft niet bang te zijn voor concurrentie van het nieuwe dorpshuis,” vertelt Nijmeijer. “D’Olde Wettering blijft d’Olde Wettering. Het café wordt zelf geen dorpshuis. Het zou mooi zijn als hier iemand komt die het café weer leven in wil blazen. Het interieur hoeft niet eens op de kop, het mag gewoon een bruine kroeg blijven. De uitbater moet natuurlijk wel een eigen idee bij de invulling hebben. Het mooiste zou zijn als het iemand is die gevoel heeft bij het dorp Lierderholthuis.”

Wanneer de concrete plannen daadwerkelijk op tafel liggen, kan Nijmeijer niet exact zeggen. “We willen medio 2011 wel graag weten wat er gaat gebeuren. De stichting is al ruim zes jaar bezig met het dorpshuis. Het zou mooi zijn als het wat concreter wordt. Maar we zijn in eerste instantie al blij dat de gemeente het initiatief nam om het café te kopen,” sluit Nijmeijer af.

Mensen die interesse hebben in het eventuele uitbaten van d’Olde Wettering kunnen zich melden door een mail te sturen naar stichtingdorpshuis@hotmail.com of per brief aan Stichting Dorpshuis Lierderholthuis, p.a. R. Nijmeijer, De Smidse 5a, 8144 RM Lierderholthuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.