Home / archiefcentraal / de kort wil vuur aan schenen van college

de kort wil vuur aan schenen van college

Hans de Kort doet in zijn mail zelfs concrete voorstellen voor vragen die de raadsleden kunnen stellen. De Kort zou allereerst wel eens willen weten wat de exacte meerkosten zijn geweest, ten opzichte van een correcte gunning aan Temmink Wegenbouw? Ook wil hij weten hoe het college denkt te verantwoorden dat als gevolg van de rioolkwestie er circa 140 euro per huishouden in de gemeente in rook op is gegaan. Daarnaast vraagt hij zich af waarom het college het adviesbureau dat hen eadviseerd heeft, niet aansprakelijk stelt. Tot slot vraagt hij zich af waarom het college niet in cassatie is gegaan te de uitspraak van de rechtbank, zelfs als het college in het basisdocument beweert dat de berekening van de Rechtbank “aantoonbaar onjuist” is.

“Ik was voornemens het vorenstaande aan de orde te stellen door gebruik te maken van het spreekrecht. Maar omdat vanuit de raad meestal geen enkele inhoudelijke reactie op de zorgen van insprekers wordt gegeven, druipen zij meestal volkomen ontgoocheld af richting publieke tribune. Ik wens mij dat vanavond te besparen,” sluit De Kort in zijn mail af.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.