crt komt goed mee in regiowedstrijd

Bij fietsclub CRT Raalte werd afgelopen zaterdag gestreden om de medailles tijdens de laatste Regiowedstrijd. Deze wedstrijd had een bijzonder tintje, want het was namelijk de slotwedstrijd van de tweede serie regio wedstrijden van dit jaar. Het ging om de regio Noord Nederland, waar ongeveer tien clubs aan mee deden. De crossers van CRT konden goed meekomen, want in diverse categorieën waren er prijzen voor de jonge fietscrossers.

De afgelopen week was het hard werken op de fietscrossbaan in Raalte om de baan wedstrijdklaar te krijgen. De baan had het namelijk nogal te lijden onder al dat water van de afgelopen tijd. Met man en macht werd er geharkt, gewalst en geveegd om de baan in top conditie te krijgen voor dit weekend.

In circa 30 categorieën ( ingedeeld op leeftijd) werd er zaterdag vanaf 11.00 uur in de regen gestreden om de laatste punten voor het eindklassement. In totaal waren er 52 manches. Elke crosser startte minimaal drie keer. Waarna er afhankelijk van het aantal deelnemers in de categorie kwart, halve of hele finales worden gereden.

De wedstrijd verliep vlot, zonder technische problemen of grote valpartijen. Eén crosser werd doorverwezen naar het ziekenhuis om zich even te laten controleren. Na de wedstrijden verzamelde iedereen zich naar het dertig plaatsen tellende erepodium. In een record tijd werden er 280 bekers uitgereikt . Ook de crossers van CRT Raalte kwamen goed mee, in diverse categorieën zijn er top vijf prijzen gehaald. Ook de dames van Raalte kwamen goed mee, in de leeftijd meisjes 8 en 9 jaar behaalde Raalte een vierde plek.

Na de bekeruitreiking keerde velen huiswaarts. In een korte tijd werden de open klasse halve en finale ritten gereden. Ook hier werden er bekers gehaald door de crossers van Raalte. Het jongste lid van CRT, Davey, haalde een derde plek en dat betekende zijn tweede beker voor die dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.