college houdt vast aan bezuiniging bieb

Het college houdt vast aan het zogenaamde instapniveau. Om als bibliotheek gecertificeerd te blijven en aangesloten bij het netwerk, moet de de bieb volgens het college aan landelijk vastgestelde eisen voldoen, het zogenaamde instapniveau. Volgens berekeningen van het gemeente moet het instapniveau van de bieb in Raalte 534.000 euro zijn, inclusief de huisvestingslasten is het benodigde budget 714.000 euro.

Om het bezuinigingsvoorstel te realiseren, moet er volgens de gemeente allereerst op de huisvestingslasten bezuinigd gaan worden. Alleen al door het terugbrengen van vloeroppervlak in Raalte kan er 22.500 euro bezuinigd worden, volgens het college. Ook kan er gedacht worden aan de verkoop van panden in buurtdorpen, om vervolgens bibliotheekfuncties onder te brengen in zogeheten multifunctionele accommodaties.

Om de 200.000 euro bezuiniging in 2014 daadwerkelijk door te kunnen voeren, zijn dus wel in alle buurtdorpen multifunctionele accommodaties nodig. Volgens wethouder Hoge heeft in dat jaar iedere kern zo’n gebouw.

Overigens hoeft de bibliotheek nog niet akkoord te gaan met dit collegebesluit. De bieb heeft de mogelijkheid om opnieuw in beroep te gaan, maar dit moet dan wel bij de rechtbank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.