Home / archiefcentraal / ccs niet naar volgende ronde nk debatteren

ccs niet naar volgende ronde nk debatteren

Het Carmel College Salland is er vrijdagmiddag niet in geslaagd de volgende ronde van het NK Debatteren te bereiken. De tegenstanders van het Sint Willibrord Gymnasium uit Deurne hadden volgens de jury overtuigendere argumenten.

Aan de voorronde van het NK Debatteren voor scholieren namen ongeveer tachtig leerlingen deel van 28 scholen. De teams bestonden elk uit drie scholieren. Namens het CCS streden Rosalie Meijer (5 VWO), Laura Albers en Xu Ben Zhang (6 VWO) voor de eer. Zij werden begeleid door docent Huub Vrijenhoek, die na afloop aangaf tevreden te zijn over zijn leerlingen.

Tijdens de voorrondes moesten moeilijke stellingen worden verdedigd. Zo luidde de eerste stelling van het CCS ‘De Europese Unie moet kennismigranten uit ontwikkelingslanden weigeren’. Na drie debatrondes kwam er voor het team van het CCS helaas alweer een eind aan het NK Debatteren voor scholieren.

Per ronde debatteerde het CCS-team tegen een andere school. Van de drie debatten gingen er twee verloren. Een werd er gewonnen, van Twickel uit Hengelo. Deurne won twee debatten.

De finale vindt op 11 december plaats in Leiden.

Lees ook

25.000 euro voor drie kerken voor uitwerking plannen toekomst

ZWOLLE – De lokale initiatieven achter de H. Marcellinus kerk in Broekland, de H. Plechelmuskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.