carnavalsseizoen start met katerspektakel

De Stöppelkaters zijn na twee jaar weer terug op hun oude nest, terug in de Leeren Lampe. Joop van den Enk, zelf oud-prins van de Stöppelkaters, zocht nadat hij De Leeren Lampe had overgenomen meteen contact met de vereniging. “Carnavalisten zijn gezellige en trouwe bezoekers, die nu terug keren naar ‘hun roots’ en dat voelt goed,” vertelt hij. Tijdens de carnaval zal de Leeren Lampe omgedoopt worden tot residentie Den Vergulden Kater. De terugkeer zal dan ook groots gevierd worden dit jaar.

Belangrijk programmaonderdeel is de inmiddels traditionele strijd om de titel ‘Stöppelkraker van het jaar.’ Diverse duo’s en groepen zijn al maanden in de weer om het beste lied te produceren. Een vakkundige jury geeft haar oordeel en let op originaliteit, zang, dans en performance. Alle nummers komen op een verzamel-cd. Naast de optredens van alle Stöppelkrakers, geeft ook de formatie Stillus acte de présence.

De avond begint om 21.00 uur. De entree bedraagt 9 euro, inclusief garderobe. De zaal gaat open om 20.30 uur. Er is geen voorverkoop. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de nieuwe entree, aan de achterzijde van de Leeren Lampe. Na 22.00 uur moeten bezoekers via de ‘discotheek entree’ naar binnen.

Naast het zaterdagavondprogramma, is er ook voor de jongere carnavalist genoeg te doen. Zondag is namelijk de Krielenmiddag. Ook hier wordt de nieuwe prins bekend gemaakt. Vier krielen hebben zich gemeld als kandidaat: Chiel Schulten, Dave Vloon, Nick Jonkman en Jimmy Lindeman. Onder het thema ‘Ik hou van Holland’ moeten de vier kandidaten op ludieke en sportieve wijze de jury overtuigen wie de prins moet worden. Aanvang is om 14.00 uur, een kwartiertje eerder gaan de deuren open. Entree is gratis. Wil jij ook bij de Krielen? Ga dan naar staging2.stoppelkaters.nl en meld je aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.