burgemeester zoon opent slachtdag bij strunk

Boerderij Strunk in Raalte vormt op woensdag 17 november de locatie van de jaarlijkse slachtdag. Burgemeester Piet Zoon verzorgt om 10.00 uur de officiële opening van het evenement. De organisatie is in handen van leden van de Sallandse Folklore.

Achter de boerderij staat die dag een tent waar een geslacht varken aan de ladder hangt. Er worden ouderwetse producten als balkenbrie, bloedkoeke en heufkeze gemaakt. Ook kunnen de bezoekers metwors, kögies, spekrolletjes, voestwors en andere producten van het varken kopen. Slager Maurits coördineert de slacht van het varken.

De bezoekers kunnen in de boerderij onder het genot van accordeonmuziek een kopje koffie drinken. De Slachtdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.