boerhof sluit 12 december definitief

Boerhof Woninginrichters in Heeten sluit op zondag 12 december definitief de deuren. Die dag houdt de woninginrichtingszaak nog een afsluitende koopzondag. Tot die tijd wordt alles van de voorraad verkocht tegen elk aannemelijk bod.

“Gelukkig zijn we al heel veel dingen kwijt, maar toch staan er nog veel leuke artikelen tussen”, vertellen Hilko en Corinne Beumer-Boerhof. “Ook hebben we nog een aantal bedrijfsmiddelen die we willen verkopen, zoals heftrucks en een bestelauto met bak. Maar ook scheidingswanden en andere presentatiemiddelen uit de winkel zijn te koop. Onze zoektocht naar een nieuwe gebruiker van het pand gaat ondertussen ook gewoon door.”

De twee zijn blij dat de meeste van hun vaste medewerkers weer een nieuwe baan hebben gevonden. “Zelf hopen we dit jaar de zaken af te kunnen ronden, zodat we volgend jaar ‘opnieuw’ kunnen beginnen. De druiven zijn zuur, maar gelukkig soms ook nog wel zoet. Af en toe komen er mensen spontaan even naar binnen om te zeggen dat ze het zo jammer vinden dat we de deuren gaan sluiten. Mensen uit Heeten, maar ook verder weg. Die willen ons een hart onder de riem steken! Dat waarderen we heel erg! Het is en blijft natuurlijk een vreemde gewaarwording om nu alles te verkopen en af te breken waar je jaren voor hebt gewerkt.”

De beslissing hebben ze in juni genomen. “De winkel was net een zieke patiënt. Het ging al een tijdje minder. Dan probeer je verschillende medicijnen, maar die sloegen geen van allen aan. En toen begonnen we ons te realiseren dat de winkel niet meer te redden was. We wisten het al een tijdje, maar toch was het moeilijk om de knoop door te hakken. Je denkt ook aan de gevolgen voor het personeel. Sommigen werken hier al meer dan twintig jaar. Dat was misschien nog wel het moeilijkste: om het het personeel te vertellen. En daarna begon het rouwproces.” Maar Hilko en Corinne zijn blij dat hun zaak niet failliet is. “We wilden niet dat anderen de dupe van onze problemen zouden worden. We hebben op tijd de stekker eruit getrokken. We kunnen met een opgeheven hoofd afscheid nemen, op een wijze die we zelf willen. Met respect voor de relaties en de medewerkers. Zo hebben we ook altijd gewerkt!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.