boekpresentatie in jesus christ superstar sfeer

De theaterzaal van het Holstohus in Olst vulde zich donderdag 4 november met belangstellenden voor de boekpresentatie van ‘de spirituele Jezus’ van Gerjo van der Horst. Een van de gasten was musicalster Dieter Troubleyn, hoofdrolspeler in de musical Jesus Christ Superstar.

Troubleyn en Van der Horst blijken iets gemeen te hebben. Voor beiden betekende Jesus Christ Superstar een ommekeer in hun leven. Van der Horst zag de film op 13-jarige leeftijd. Opgegroeid in een socialistisch gezin waar nooit over geloof werd gesproken, was het haar eerste kennismaking met Jezus. Tijdens het lied Gethsemane in de film werd ze getroffen door de kwetsbaarheid van Jezus. Het werd het begin van een spirituele zoektocht die leidde tot de roman ‘de spirituele Jezus’.

Troubleyn: “Gerjo stuurde mij het boek. Ik nam het mee op vakantie en heb het in één adem uitgelezen. Het is een prachtig verhaal. Door de manier waarop het is geschreven komt Jezus heel dichtbij. Ik vond het vooral boeiend meer te weten te komen over Jezus’ jeugd. Toen Gerjo me vroeg om ‘Gethsemane’ te komen zingen tijdens de boekpresentatie, heb ik dan ook meteen volmondig ja gezegd.”

De spirituele Jezus, een nieuw licht op het bekende bijbelverhaal, is uitgegeven door Gopher en is te bestellen iedere boekwinkel in Nederland en Vlaanderen. ISBN 978 9051 797244.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.