biljarten een mannensport nee hoor

“Veel mensen denken dat de biljartsport een mannensport is, maar dat is absoluut niet waar,” vertelt Wiebe Welgraven, bestuurslid van de Raalter biljartvereniging. “Het beeld van vroeger uit is dat het een echte mannensport is, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Het klopt wel dat de drempel voor vrouwen hoger ligt om lid te worden, maar als ze een keer komen kijken of lid worden, blijken ze heel enthousiast.”

Het biljartcentrum in Raalte is in 1990 opgericht en nu, twintig jaar later, telt de vereniging 144 leden, waaronder zes vrouwen. Via echtgenotes, vrienden of kennissen zijn de dames bij de club terecht gekomen. Met een flyeractie op de markt is onlangs geprobeerd vrouwen te enthousiasmeren, maar tot nu toe blijft het aantal damesleden nog wat achter. Zowel de biljartvereniging als de vrouwelijke leden zouden nieuwe biljartsters graag verwelkomen.

Welgraven: “Ik weet zeker dat veel vrouwen het biljarten leuk vinden als ze eens komen kijken en meedoen. Je kunt gerust eens vrijblijvend een kijkje komen nemen in ons centrum. We zijn een hele gezellige club, waar je veel mensen kunt leren kennen.”

Als lid kun je in competitieverband spelen in een avond- of middagcompetitie, de 55+ competitie of deelnemen aan de clubkampioenschappen, maar dat hoeft niet. De meeste leden spelen voor hun plezier, maar dan wel met een gezonde dosis fanatisme. Je krijgt een sleutel van het biljartcentrum, zodat je zeven dagen per week kunt spelen, op de tijden dat Tijenraan geopend is. Je kunt dus zelf bepalen wanneer je gaat biljarten.

Ben je man of vrouw, met of zonder biljartervaring, surf dan eens naar staging2.bcraalte90.nl. Voor meer informatie kun je een belletje doen naar de voorzitter (06-22448788). Bij het bestuur, maar ook bij de leden, kun je namelijk terecht voor een kennismaking met de biljartsport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.