bijna 90 deelnemers voetbalclinic scas

Woensdag vond de tweede voetbalclinic van Sport & Cultuur Academie Salland (SCAS) plaats op de voetbalvelden van Rohda Raalte. Hieraan deden 86 jongens en meiden mee in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar.

De eerste voetbalclinic vond een week eerder plaats, op woensdag 3 november. Beide clinics werden in samenwerking met het Carmel College Salland georganiseerd ter voorbereiding op de voetbalschool die in februari 2011 van start gaat.

Net als bij de clinic op 3 november werd ook nu de clinic begonnen met een gezamenlijke warming-up op muziek, die door docent Michael van der Ree en 1e jaars studenten van Landstede Raalte werd gegeven. Vervolgens gingen de jongens en meiden in groepen een circuit over, waar verschillende voetbaloefeningen werden gedaan. Bij deze oefeningen stonden de voetbalvaardigheden en sociale vaardigheden centraal. De keepers kregen een specifieke training aangeboden.

Tijdens de voetbalclinic keken veel ouders toe, hoe hun kinderen enthousiast aan de oefeningen meededen en luisterden naar de adviezen van de trainers. Ook wethouder Carla Hoge kwam een kijkje nemen.

Gedurende de clinic werden de deelnemers door verschillende voetbaltrainers van Rohda, Nieuw Heeten, Heino en vv Berkum begeleid. Daarnaast werkten 4 voetbalspelers en trainer Art Langeler van FC Zwolle aan de clinic mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.