bibliotheekbestuur op verkeerde been gezet

Op 21 oktober stelde Den Daas een aantal vragen aan het college over de stand van zaken van de compromissen tussen wethouder Carla Hoge en het bibliotheekbestuur. Daarop reageerde het college dat er gesprekken hebben plaatsvonden tussen het college en de bibliotheek, maar dat er geen formele status aan de overeenkomst ten grondslag lag.

Echter was het bibliotheekbestuur in de veronderstelling dat er wel degelijk een akkoord lag en dat de gemeente niet 200.000 euro zou bezuinigen, maar 50.000 euro in 2012 en 85.000 euro in 2013 en 2014. “Het is ons gebleken dat het akkoord dat wij als bibliotheek dachten bereikt te hebben, geen akkoord is. Dit betekent dat we niet weten waar we aan toe zijn en nu dus ook nog geen maatregelen kunnen treffen. Ter illustratie: in Raalte kan niet worden teruggegaan in het aantal vierkante meters als in 2012 of 2013 blijkt dat de bibliotheken in de buurtdorpen toch gesloten worden en het vloeroppervlak in Raalte dus broodnodig is,” schrijft directrice Westera.

Den Daas laat weten dat hij voor de geschetste gang van zaken weinig waardering heeft. “Dit is geen behoorlijk bestuur, maar onverkwikkelijk gesjoemel.” De politicus van Lokaal Alternatief gaat zich komende tijd hard maken om de bezuiniging van 200.000 euro alsnog van tafel te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.