Home / archiefcentraal / beiaardier op de bres voor carillonspel

beiaardier op de bres voor carillonspel

Beiaardier Henk Veldman gaat donderdag tijdens de raadsvergadering van de gemeente Raalte pleiten voor het behoud van het carillonspel. De gemeente is voornemens om de subsidie voor het carillonspel te schrappen, waardoor het handspel op het carillon van de Kruisverheffing in het geding komt.

Veldman, op 1 april 2009 aangesteld als beiaardier, wil proberen het handspel zoveel mogelijk te behouden. De beiaardier speelt twee keer per week op het carillon, op woensdagmorgen en vrijdagavond. “Het is één van de mooiste carillons van Overijssel,” vertelt Veldman. “Het is zonde om te schrappen.”

“Met de bezuiniging wil de gemeente op een andere constructie aankoersen. Het moet door deze bezuiniging op een andere manier gefinancierd worden, door donateurs bijvoorbeeld,” vertelt de beiaardier. “Ik snap ook wel dat er bezuinigd moet worden, ik ben zelf ondernemer. Maar het is zo zonde: Ik ben vorig jaar aangesteld en nu is het voorstel om me weer te schrappen.”

Lees ook

StöppelCabana moet een blijvertje worden

Zomercarnaval buiten bij Bij Lampe met beachvolleybaltoernooi, muziek en entertainment RAALTE – StöppelCabana, het nieuwe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.