bc hoogerheyne verliest nipt van flits

De badmintonners van BC Hoogerheyne 1 hebben afgelopen vrijdagavond nipt verloren van Flits uit Wierden. In een wedstrijd die erg gelijk opging, moesten de Heinoërs na 8 wedstrijden uiteindelijk hun meerderen de thuisploeg erkennen. Eindstand: 3-5.

De openingswedstrijd, de eerste herenenkel ging met gemak naar de thuisploeg. Dennis Nijkamp kon namens de Heinoërs geen vuist maken tegen Gerjan de Jager. Hij verloor met 21-9 en 21-7. Camiel Groeneveld trok de tussenstand in de wedstrijd vervolgens naar 1-1, voor zijn single te winnen. Een spannende wedstrijd eindigde in 23-21, 15-21 en 21-23 in het voordeel Hoogerheyne.

Ook Mirjam Wink won haar enkelpartij: 19-21 en 10-21. Jolande Blankenvoorde kon echter geen vuist maken tegen haar opponente. Ze verloor met 21-12 en 21-7. Na de enkelpartijen was de tussenstand in de wedstrijd dus 2-2.

De herendubbel ging vervolgens met 21-14 en 21-13 naar de thuisploeg. De damesdubbel werd hierop echter weer gewonnen door Hoogerheyne. Tussenstand: 3-3. Het verschil tussen de teams moest in de gemengd dubbels gemaakt worden.

Dennis Nijkamp en Mirjam Wink verloren hun partij in twee games, waardoor het maximaal haalbare een gelijkspel werd. Hiervoor moest de twee partij in de mix wel gewonnen worden. Camiel en Jolande verloren de eerste game met ruime cijfers (21-14), maar vochten zich sterk terug in de wedstrijd. De tweede game werd gewonnen met 21-23. De derde game ging, net als de eerste, met 21-14 naar de ploeg uit Wierden, waardoor de wedstrijd in een 5-3 eindstand eindigde.

In de competitie bezet de Heinose ploeg nu de zesde positie op de ranglijst, maar daarbij moet gezegd worden dat het gaat naar de derde plek slechts vier punten is. Heino is voorlopig dus nog geen buitenbeentje van de Hoofdklasse, want in de wetenschap dat ze ook nog een wedstrijd minder hebben gespeeld dan hun directe concurrenten, is de aansluiting met de subtop zeker niet uitgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.