Home / archiefcentraal / albert zoer oppermachtig in luttenberg

albert zoer oppermachtig in luttenberg

Albert Zoer heeft op de eerste dag van Jumping Indoor Luttenberg goede zaken gedaan. Hij heeft de klasse Z en ZZ gewonnen. Met zijn paard Winnipes in de klasse Z, was hij ruim 3 seconde sneller dan Jochem Munsterhuis. In de klasse ZZ was hij 4 seconde rapper dan de nummer twee Pim Mulder. Zaterdag is Zoer wederom te bewonderen in Luttenberg, want dan neemt hij deel aan het nationaal springen.

De vijfde editie van Jumping Indoor Luttenberg vindt van 9 tot en met 13 november plaats op het manegecomplex in Luttenberg.

Het was op de eerste dag voor de paardensport liefhebbers een mooie dag in Luttenberg. Angelique Hoorn reed voor het eerst sinds lange tijd weer een rondje met haar paard O`Brien. Het paard liep namelijk een peesblessure op tijdens een wedstrijd in Calgary. “Toen O’Brien geblesseerd raakte, zijn we naar een Belgische dierenarts gegaan. Die heeft bloedplaatjes in de pees gespoten om het herstelproces sneller te laten verlopen,” blikt Hoorn terug.

De ingreep bleek succesvol en nadat O’Brien een aantal maanden op stal had gestaan, werd er langzaam aan het herstel gewerkt. “Eerst door vijf minuten per dag te lopen, later hebben we dat opgevoerd tot twee keer dertig minuten per dag en sinds 2,5 maand spring ik weer met O’Brien. Ik hoop begin volgend jaar het nationaal niveau weer terug te hebben en dan het topniveau van O’Brien weer op te bouwen. Mocht het allemaal niet lukken, dan gaat O`Brien lekker met pensioen,” vertelt Hoorn.

Voor starttijden en uitslagen voor de komende dagen kijk kun je terecht op www.jumpingindoorluttenberg.nl

Lees ook

Grote Rohda Loterij levert bijna 15.000 euro op

RAALTE – Rohda Raalte heeft de prijzen van de Grote Rohda Loterij uitgereikt. Al met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.