53 miljoen euro voor toerisme aan de ijssel

Het gebied tussen Wijhe en de IJssel -de Raalterwegzone- wordt dusdanig ingericht dat het aantrekkelijk en veilig is om van de IJssel richting het dorp te gaan en vice versa. Gemeente en provincie investeren ieder 2,65 miljoen euro extra voor deze kwaliteitsimpuls in Wijhe.

Verder is afgesproken dat de gemeente, op basis van een nog door de gemeenteraad vast te stellen uitvoeringsprogramma Duurzaamheid, nader overleg voert met de provincie. De focus ligt hierbij op CO²-reductie en duurzame energieopwekking. Na instemming, investeren gemeente en provincie daarnaast hiervoor beide 120.000 euro.

De extra investeringen worden mogelijk gemaakt doordat de Overijsselse gemeenten hun Essent-aandelen hebben verkocht, met een gezamenlijke waarde van ruim 140 miljoen euro. De provincie heeft ook Essent-aandelen verkocht en investeert eenzelfde bedrag. Er worden nu afspraken gemaakt met de gemeenten over hoe dit geld duurzaam wordt geïnvesteerd in de Overijsselse samenleving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.