zijactief organiseert agrarische markt

ZijActief, de Overijsselse katholieke vrouwenvereniging, organiseert op 17 oktober een agrarische markt in het Openluchtmuseum in Ootmarsum. In deze historische omgeving kun je zien en horen hoe de moderne agrariër te werk gaat. Daarnaast is er een dialoog tussen boer en burger, want aan de ontbijttafel kunnen de bezoekers in gesprek gaan met de boerinnen van ZijActief.

Daarnaast zijn er tal van marktkraampjes waar je informatie kunt krijgen over alles wat bij het boerenleven betrokken is. Je krijgt te horen wat er zoal op een zorgboerderij gebeurt, informatie over een paardenmelkerij en kun je aardappels, vlees en boerderij-ijs proeven. Ook de bond van melkveehouders en de bond van varkenshouders zijn vertegenwoordigd.

Behalve de vrouwen van ZijActief is Marlies van Boer zoekt vrouw de hele dag de gastvrouw. Om 13.30 uur spreekt burgermeester Cazemier van de gemeente Dinkelland de aanwezigen toe.

De agrarische markt duurt van 10.30 uur tot 17.00 uur in het Openluchtmuseum te bezoeken. De entree is 2 euro. Voor meer informatie: staging2.zijactief.nl onder Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.