Home / archiefcentraal / win een azerty laptop bij salland centraal

win een azerty laptop bij salland centraal

De ontknoping bij de Watertoren

Hoe was in hemelsnaam mogelijk dat de drie patiënten totaal van de aardbodem waren verdwenen? Dat was de vraag die het hele korps in z’n greep hield. Iedereen hielp mee aan het onderzoek, maar het korps kreeg telkens weer nul op het rekest.

Zo ging er een jaar voorbij dat het onderzoek maar niet verder kwam. De korpschef kon maar moeilijk omgaan met het gezichtsverlies van het politieteam. De dorpsraad dacht er zelfs aan een ander politiehoofd aan te stellen. De korpschef was woedend toen hem dat ter ore kwam en dus kiende hij een listig plan uit om zijn positie te behouden. Het was op een rustige zondagavond toen hij op het voorportaal een pijp zat te roken en een bedrieglijk plan hem te binnen schoot. Er moeten koppen gaan rollen, besloot hij, maar niet de mijne.

En zo geschiedde het dat de korpschef misbruik maakte van zijn machtspositie en in het dorp een listig verhaal verspreidde waardoor het pas ontslagen meisje van Angeli Custodes de schuld in haar schoenen kreeg geschoven. Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje door Raalte en nog diezelfde avond verzamelden drommen mensen bij de plaats waar het meisje was heen gevlucht: de watertoren. De menigte, uitgerust met fakkels, hooivorken en andere objecten schreeuwde moord en brand. Het meisje stond bovenin de watertoren en wist dat ze zich niet uit deze situatie kon redden. Toen het politiekorps naar binnen stormde, opende ze het raam en sprong in het diepe.

En zo kwam er op brute wijze een einde aan het horrorverhaal in Raalte. Het rustige leven werd weer opgepakt en het speciale politiekorps werd opgedoekt. De enige die nog lang met samen geknepen billen rondliep was de voormalig korpschef, want hij wist dat de werkelijke dader nog op vrije voeten rond liep.

De vraag

De drie verhalen speelden zich af op drie locaties in Raalte. De vraag die bij de drie verhalen horen luidt: Wat hebben die drie locaties momenteel met elkaar gemeen?

Tip: het antwoord ligt in de lijn van gemeentelijke regelgeving. Mail het antwoord op de vraag naar maureen@sallandcentraal.nl LET OP! De gemeente kan je niet helpen bij de zoektocht naar je antwoord!

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Home / archiefcentraal / win een azerty laptop bij salland centraal

win een azerty laptop bij salland centraal

Salland Centraal houdt nog de komende twee weken samen met computerbedrijf Azerty een prijsvraag. In de krant van vorige week stond het eerste deel van de prijsvraag en in deze editie lees je het vervolg. Volgende week verschijnt nog één verhaal met de bijbehorende vraag. Weet je het antwoord op die vraag, dan maak jij kans op een laptop, aangeboden door Azerty.

Het mysterie gaat verder bij Angeli Custodes

Ook nadat alle dorpsbewoners uitvoerig waren verhoord en de patrouille avond na avond dienst had gedaan, kwam er maar geen schot in het onderzoek. De vrouw bleek spoorloos en niemand anders scheen iets te maken te hebben met de mysterieuze moorden. Bovendien werd iedereen weer gegrepen door de waan van de dag, waardoor de zaak in de vergetelheid raakte.

Totdat Raalte zo’n tachtig jaar later wederom werd opgeschrikt door een drietal onbegrijpelijke verdwijningen en wel in het gloednieuwe ziekenhuis Angeli Custodes. ’s Ochtends leek het voor de dienstdoende zusters een dag net als andere dagen. De zon schitterde aan de hemel toen één van de verpleegsters op haar fiets aankwam bij het gebouw. Vogels floten en de bloemen lachten de wereld toe. Alles wees er op dat het een prachtige dag zou worden, totdat de zuster haar dagelijkse ronde deed. Op onbegrijpelijker wijs waren drie patiënten uit dezelfde kamer verdwenen. Niets wees op moord, want de bedden waren keurig opgemaakt. Echter stond wel het grote raam open, waarvan ze zich nog herinnerde die de avond daarvoor dicht te hebben gedaan. Alle zusters werden in ingezet om de patiënten op te sporen, maar elk spoor liep dood. Raalte werd wederom overvallen door een raadsel.

Raalte had in middels een burgemeester gekregen en toen deze zaak hem ter ore kwam, besloot hij de archieven in te duiken. Dit leek hem wel erg op de MOKjes-zaak. De zaak MOK-werfjes was dan wel onder het tapijt geschoven, maar het verhaal deed in Raalte nog steeds als mythe de ronde. Een speciale politieafdeling werd in het leven geroepen om dit mysterie tot op de boden uit te zoeken.

Dit is het vervolg op het eerste verhaal. Volgende week het laatste gedeelte.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Home / archiefcentraal / win een azerty laptop bij salland centraal

win een azerty laptop bij salland centraal

Salland Centraal houdt de komende drie weken samen met computerbedrijf Azerty een prijsvraag. Drie weken lang verschijnt er elke week een verhaaltje. Bij het derde en tevens laatste verhaal zit een vraag. Weet je het antwoord op die vraag, dan maak jij kans op een Acer laptop, aangeboden door Azerty. Deze 10.1-inch Acer emachine 350 bevat een Intel Atom N450 processor en weegt slechts 1 kilo. In deze editie lees je het eerste deel van het verhaal.

Vergeten geschiedenis van Raalte weer opgerakeld

Het begon allemaal zo’n 150 jaar geleden toen het rustige leven in Raalte heftig ontregeld werd door een reeks mysterieuze verdwijningen. Het leven in Raalte ging zo z’n gangetje en alle inwoners hadden niets te klagen. De Raaltese boeren stonden bij het krieken van de dag op om, zoals iedere ochtend, te beginnen met de dagelijkse bezigheden. De industrialisering begon langzamerhand ook in Raalte op gang te komen, waardoor de werkgelegenheid in Raalte toenam. Een plek waar bijvoorbeeld veel arbeiders nodig waren, was bij de bouw van de werfjes van de Maatschappij Overijsselse Kanalen (MOK) aan het Overijssels Kanaal. Met man en macht werd er gewerkt aan het nieuwe gebouw, waar de MOK materialen en gereedschappen zou opslaan voor onderhoud van het kanaal.

Toen de MOK-werfjes klaar waren, begonnen ook de mysterieuze verdwijningen van enkele inwoners van Raalte. De dochter van de boer, het dienstmeisje van de pastoor en het dorpshoofd verdwenen spoorloos. Achterdocht begon er bij de Raaltenaren in te sluipen en de gemoederen liepen bij de dorpelingen soms hoog op.

Bij de MOK-werfjes werd vaak tot diep in de nacht doorgewerkt, maar niemand vermoedde dat de oude vrouw, die haar intrek had genomen in het pand, er iets mee te maken zou kunnen hebben. Totdat de zoon van een markthandelaar ’s ochtend vreemde geluiden hoorde, toen hij met paard en wagen de MOK-werfjes passeerde. Uit nieuwsgierigheid besloot hij een kijkje te nemen, waar hij tot een verschrikkelijke ontdekking kwam. In het pand trof hij de roerloze lichamen van verdwenen personen aan. De vrouw was nergens te bekennen. De dorpelingen van Raalte kwamen in actie, opzoek naar de dader.

Volgende week het vervolg.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.