weer even onverwacht terug in salland

Blij verrast waren meneer en mevrouw Teekman uit Ridderkerk toen zij hoorden dat zij de winnaars waren van een weekendje weg in Salland. Tijdens de 50Plus beurs, dit najaar in de Jaarbeurs te Utrecht, had de familie Teekman meegedongen naar deze prijs in de stand van het Sallands Bureau voor Toerisme, waar de kwaliteiten van Salland als toeristische regio gepromoot werden.

Samen met collega toeristische regio’s werden in een gemeenschappelijke stand, met ondersteuning van de provincie Overijssel, de mogelijkheden voor een weekendje weg of vakantie voor het voetlicht gebracht. Met ruim 100.000 bezoekers was deelname aan de beurs voor het Sallands Bureau voor Toerisme een overweldigend succes.

Voor de familie Teekman is Salland geen onbekende streek. Het grootouderlijk huis van dhr. Teekman stond in Dedemsvaart, van waaruit vele tochten over de binnenwateren gemaakt werden, want zijn vader was schipper, die onder meer turf uit de Wieken vervoerde. Het toeval wil dat het schip van zijn vader de naam “Salland” droeg en nog steeds draagt het containerschip van zijn neef de naam Salland.

Ook mevr. Teekman – Booij is afkomstig uit een gerenommeerde schippersfamilie en het echtpaar is altijd eigenaar geweest van containerschepen, waarmee ze door heel Europa voeren. Inmiddels is hun schip verkocht en genieten zij van hun vrije tijd. Nog steeds dragen zij de scheepvaart een zeer warm hart toe, getuige hun enthousiaste verhalen over deze boeiende bedrijfstak.

De familie heeft veel plezier beleefd tijdens hun weekend in Salland en het bezoek aan Deventer was een hoogtepunt met een bezoek aan de IJssel, waar hij vroeger nog samen met zijn vader op voer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.