vvders boos op burgemeester

De VVD-fractieleden Ben Nijboer en Piet Pont hebben tijdens en na afloop van de raadsvergadering donderdagavond hun onvrede geuit over de onderbreking van burgemeester Piet Zoon over het herhalen van een vraag, die in de ogen van de VVD’ers nog niet beantwoord was.

Piet Pont stelde een vraag aan wethouder Haarman over het onderzoek naar een duurzame warmtelevering aan Tijenraan. Het onderzoek zou in totaal 600.000 euro moeten kosten. De VVD-fractie wilde graag weten waar die kosten op gebaseerd zouden zijn. Raalte moet daaraan 75000 euro bijdragen.

Toen wethouder Haarman zijn antwoordenrondje had afgerond, miste Pont nog een antwoord op zijn vraag. Hij wilde interrumperen, maar werd teruggefloten door de burgemeester. “Uw spreektijd is om.” Pont reageerde enigszins ontzet en verklaarde dat hij nog geen antwoord had gehad. “Uw spreektijd is om,” was opnieuw de reactie van de burgemeester. Het argument van interruptie bleek niet geldig in de ogen van de voorzitter. De vragen waren overigens in toegewezen spreektijd gesteld.

“Ik betreur dit zeer ernstig,” aldus Nijboer. Toch hield de voorzitter van de vergadering voet bij stuk. Echter, Haarman wilde alsnog dat antwoord wel even geven. “Sportief,” aldus Pont na de vergadering . “Ik vind het overigens terecht dat Nijboer boos reageerde.”

De burgemeester lichtte zijn besluit na de vergadering echter wel toe: “De spreektijd van de VVD was om. En om is om. Dat schrijft het Reglement van Orde voor.”

Pont was wel benieuwd naar de restspreektijd van het college: “Bij navraag bij de griffie bleek dat het college 10 minuten over haar eigen spreektijd van 38 minuten was gegaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.