vvd prioriteit oude gemeentehuis en haere

De VVD complimenteerde het college met het besluit om een streep te zetten door de al zes jaar lopende discussie. Nijboer: “De afgelopen 6 jaar waren er meerdere goede partijen die een Dorpshuus mogelijk maakten. De tandartsenpraktijk, een kerk, de BSO, 4kids en de bibliotheek wilden praten. Er zijn dus wel degelijk kansen geweest, maar die zijn niet verzilverd. Dat is een zure realiteit. Maar wel de realiteit. En daar moeten we het mee doen.”

Nijboer pleitte voor een stevige aanpak. “Innové was laks met het opruimen van de troep bij het Partycentrum. U hebt bestuursdwang ingezet om de boel op te laten ruimen. Wat ons betreft zet u die lijn door bij De Haere en het oude gemeentehuis. Geef SallandWonen een ultieme datum. Bestel anders bij wijze van spreken, net als bij Innové zelf de shovel en gooi die boel tegen de vlakte. Zorg in ieder geval voor een doorbraak. Pak het initiatief terug. Let wel: als SallandWonen daar morgen mee begint, dan krijgen ze van ons die laatste kans. En zo niet, moet we de verkoop inderdaad maar terugdraaien. Wij zijn niet getrouwd met SallandWonen. Er zijn genoeg marktpartijen die van aanpakken weten.”

De VVD gaf ook een suggestie voor de nieuwe invulling. Op De Haere uiteraard woningbouw. En op de plaats van het oude gemeentehuis nieuwbouw met op de begane grond winkelunits (of toch de bibliotheek?) en erboven betaalbare appartementen voor jongeren. “Zet de boel iets naar voren, zodat de marktpleinfunctie versterkt wordt en aan de achterkant extra parkeerplaatsen. Met parkeerkelder. Het is een idee. Misschien hebt u betere ideeën. Maar zorg dat er, nu er duidelijk is, actie komt,” aldus Ben Nijboer.

Als het aan de VVD ligt laat het college de discussie over een alternatieve locatie voor een Dorpshuus in ieder geval voorlopig even voor wat het is. “Veel clubs hebben al een alternatief gevonden, of kunnen terecht in het Kerkhuus of boven DeNecker. Verder komt er ruimte in de twee scholen die nog gebouwd worden. Het is de vraag wat er na afloop van die ontwikkelingen nog extra nodig is. Voor nu is het veel belangrijker dat het college aan de slag gaat met de herbestemming van het oude gemeentehuis en nieuwbouw op De Haere. Dát moet prioriteit krijgen. En de gemeente moet daarbij de regie terugclaimen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.