vrachtwagen met varkens belandt op zijkant

Een trekker met oplegger is gisteravond rond 23.00 uur bij de afrit van de N348 op de Parallelweg in Lemelerveld in een scherpe bocht op de zijkant beland. In de vrachtwagen werden 166 varkens vervoerd.

De brandweer van Lemelerveld werd gealarmeerd om te assisteren bij het bergen van de vrachtwagen en het overladen van de varkens in een andere vrachtwagen. De chauffeur van de vrachtwagen kon de vrachtauto op eigen kracht verlaten en mankeerde, buiten de schrik om, helemaal niets.

Doordat het te lang duurde voordat er een andere vrachtwagen kwam waarin de varkens bijeen konden worden gehouden, bevrijdde de brandweer de beesten en lieten deze tijdelijk los in een naastgelegen wei.

Toen de andere vrachtwagen arriveerde konden de varkens worden ingeladen. Daarna assisteerde de brandweer met het overeind zetten van de vrachtwagen en kon het wegdek gereinigd worden. De Lemelerveldse brandweer keerde tegen 04.15 uur weer terug naar de kazerne.