vier dagen topdressuur in luttenberg

Voor de twintigste keer wordt het nationale dressuur evenement het Gouden IJzer georganiseerd door rijvereniging de Heuvelruiters in Luttenberg. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 oktober kunnen dressuurliefhebbers hun hart ophalen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er namelijk topdressuur bij de manege in Luttenberg.

Meer dan 350 deelnemers uit het hele land, dingen mee om een plek in de Grande Finale. Dit onderdeel is een van de weinige in zijn soort en erg geliefd bij de deelnemers. Dit jaar zijn wederom alle rubrieken vol en werd er bij de voorinschrijving al gebruik gemaakt van een wachtlijst voor deelnemers.

Hoogte punt van dit evenement is de kür op muziek en de Grande Finale op zaterdagavond. De kür op muziek wordt verreden vanaf 17.15 uur. Rond 21.00 uur begint de Grande Finale, een strijd om het Gouden IJzer door de beste geklasseerde combinaties van alle rubrieken.

In verband met het jubileum wordt er zaterdagavond om 20.00 uur een clinic verzorgd door Herman Wientjes en Arnold Veldhoen. Wientjes is een gerenommeerde Grand Prix ruiter en instructeur. Samen met Veldhoen, expert in het africhten van dressuurpaarden, verzorgt hij een clinic die zeker de moeite waard is om te volgen.

Een volledig programma overzicht en een lijst met deelnemers is te vinden op staging2.paardensportluttenberg.nl. De toegang is op alle dagen gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.