verkeersveiligheidcursus voor 50 plussers

0228487_david-clode-GPG42Uz1wzE-unsplash.jpg
. - test beelden

een theoretisch gedeelte van twee en een half uur evenals een praktisch en een algemeen gedeelte van elk één uur en een kwartier. In de theorieles wordt aandacht besteed aan de veranderingen in de verkeerswetgeving en wordt op een speelse manier een testje afgenomen. Het praktische gedeelte bestaat uit een rit met een ervaren rijinstructeur in de eigen auto.

Het resultaat van deze test heeft geen enkele consequentie voor het rijbewijs. Oudere automobilisten hebben in de meeste gevallen al jaren hun rijbewijs. Voor iedere automobilist is het goed om de rijvaardigheid en de verkeerskennis eens onder de loep te nemen. Door de lange rijervaring is een bepaalde routine ontstaan en zijn er wellicht ook enkele kleine foutjes in de rijstijl geslopen.

Tijdens het algemene gedeelte kunnen de deelnemers gratis een ogen-, en gehoortest ondergaan. De politie zal zich presenteren en de deelnemers kunnen vragen stellen over verkeerssituaties binnen hun woongebied. Er is ook een apotheker aanwezig die het een en ander zal vertellen over medicijngebruik en verkeer.

De cursus wordt gegeven in het gemeentehuis in Raalte en duurt van 8.00 uur tot 13.00 uur. In totaal kunnen 40 personen aan de cursus deelnemen. Deelname aan de cursus kost slechts 15 euro. Opgave is mogelijk vanaf 6 oktober tussen 18.00 en 20.00 uur bij: dhr. J. Hamstra, tel:06-51078021 of dhr. J. Meijer, tel: 0572-

354283.

Meer foto's

. - test beelden
. - test beelden
. - test beelden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.